• Atmos
 • Produkter
 • Fakta / exempel
Vi vill med enkla ord och bilder berätta om det fina och speciellt utvalda sortimentet, som vi har valt att marknadsföra och tillhandahålla, till vedeldare som värdesätter kvalitet, funktion, en bra service och inte minst ett attraktivt pris.
År 1992 tog vi in den första atmos-pannan till sverige. Nu efter tio år har vi fått ett starkt fäste i hela landet och skaffat oss ett namn som borgar för en bra produkt och en mycket god service.

Vi är leverantörer i Sverige av Atmos vedpannor med sugfläkt.

Sugfläkt innebär att fläkten suger in luft i pannan, där luften förvärms innan den delas upp i primär och sekundär luft för förbränningen. Rökgaserna sugs vidare genom konvektionskanalerna innan den trycks ut i skorstenen.

Vid vedpfyllning stängs inte fläkten. Dessa modeller kan eldas med självdrag, de ger d ca 60 % av sin medeleffekt. Rek. skorstensdrag vid självdragseldning är 2,5 mm vp.

Ett annat starkt argument för Atmos är att vi behllit ett manuellt reglerat direktspjäll som underlättar upptändning av pannan, samt att vid eventuella strömavbrott lättare kunna starta en kall panna och f ett bra självdrag i en kall skorsten. Alla vra pannor har vändbara luckor som standard. Luckorna är vid leverans högerhängda.

Besök gärna vår hemsida för mer information om våra produkter: http://www.atmos.se


Atmos DC 30 SF
En av våra storsäljare tack vare en vedvolym på 100 liter och ett veddjup på hela 570 mm. Lika lätteldad och lättskött som alla våra pannor. Det som är viktigt att tänka på vid val av panna är vedvolymen. En stor vedvolym innebär att man får in mer energi i pannan vid varje påfyllning så att man inte behöver gå till pannrummet så ofta för att få sin tank eller tankar fullladdade. Även till denna finns det möjlighet till olja, pellets eller briketter. Kylslinga och inbyggd rökgastermostat är standard även här.
Effekt kW 30
Vedmagasin liter 100
Pannvattenvolym liter 58
Rek. acktankvolym liter 1000-2000
Max vedlängd mm 570
Max arbetstryck bar 2,0
SF står för: sugande fläkt
Kylslinga Ja
Installationsdata:
Höjd: 1130 mm
Djup: 905 mm
Bredd: 600 mm
Vikt: 288 kg
Anslutning: IVN/AG R40
Rökrör : Ø150 mm
 • Ariterm
 • Produkter
 • Fakta / Exempel

Ariterm är en av världens mest erfarna leverantörer av system för uppvärmning med pellets. Tillverkningstraditionerna går tillbaka ända till år 1889 och rymmer välrenommerade varumärken som bland annat Thermia.

Samtidigt sjuder Ariterm av nytänkande och en glödande vilja att fortsätta vara i täten när det gäller att utveckla effektiva och driftsäkra värmelösningar.

Trygghet ocks i framtiden

Ariterm värnar om kundernas trygghet. Auktoriserade återförsäljare
ger seriös vägledning s att de anläggningar som installeras också
är rätt dimensionerade. Delar som är viktiga för funktionen kommer
att finns tillgängliga så att utrustningen fungerar även i framtiden.
Utvecklingen av värmelösningar för pellets fortsätter. Lita på att
Ariterm är i täten även i fortsättningen.

 

Pelletspannor
Pelletspannorna Ariterm Biomatic+ KMP UNO med integrerad pelletsbrännare.


Pelletsbrännare

Ariterm BeQuem
Pelletsbrännarna som ingr i Ariterm BeQuem-serien hör till de mest tillförlitliga på marknaden. De är i grunden robusta konstruktioner, där vitala delar utformats i värmetligt gjutjärn, vilket garanterar en lång livslängd och minimala underhllskostnader.

PX21
Brännaren är tillverkad i rostfritt, syrafast och högtemperaturbeständigt stål. Material som är omsorgsfullt utvalda med tanke på lång livslängd och låga kostnader. Den har inga rörliga delar. Brännaren har en hög verkningsgrad. Med modern elektronik övervakas termostaten i pannan och temperaturen bibehålls på effektivast sätt.

Pelletskaminer
KMP Ekerum, Neptuni, Mysinge och Solberga
Ariterms pelletskaminer ger ditt hem värme på dina villkor. När du stiger upp på morgonen eller när du kommer hem från jobbet en kylig kväll, då brinner redan kaminen. Ariterms kaminer har termostat som känner av när det är dags att tända och släcka för att hålla önskad temperatur i huset. Med hjälp av den tystgende fläkten sprids värmen i huset. Varmt och skönt! Har du direktverkande el finns det inget effektivare alternativ att sänka dina uppvärmningskostnader. Ariterms kaminer kan ersätta upp till 80% av uppvärmningen och sänka dina kostnader med upp till 50%. Kaminens höga verkningsgrad i kombination med den automatiska driften möjliggör detta. Ariterms kaminer är P-märkta och all utveckling och tillverkning sker i Sverige.
KMP Drag
Ariterm är ensamma om att erbjuda en väggfläkt som gör det möjligt att installera din pelletskamin i villan, sommarstugan, ja vilket enfamiljshus som helst utan traditionell skorsten. Väggfläkten- KMP Drag är en patentsökt konstruktion som sänker temperaturen på rökgasen till helt ofarliga niver genom att rökgasen frn kaminen blandas med uteluft innan den leds ut. KMP Drag är typgodkänd (Swedcert 0752). Finns redan en skorsten i huset kan givetvis kaminen installeras p traditionellt sätt.

Besök gärna vår hemsida för mer information om våra produkter: http://www.ariterm.se
KMP UNO
Effekt brännare 12 - 20 kW
Effekt El 6 eller 9 kW
Verkningsgrad ca 90%
Vattenvolym panna 150 liter
Vikt panna ca 195 kg
Askutrymme 40 liter
Tappvattenslinga av 10 meter kamflänsrör i koppar
Ariterm Biomatic
Effekt pellets kW 8-20
Effekt el kW 9
Effekt olja kW max 20
Vattenvolym panna liter 140
Vikt kg 245
Rek. dragförhållande mm vp 0,5-2
Rek. skorstensarea mm 120
 • Baxi
 • Produkter
 • Fakta / Exempel
BAXI AB, tidigare HS Perifal AB, grundades 1981 av Per-Göran Granehed. Frn början hette vi bara Perifal AB, där Perifal stod för "Per i Falköping" . På den tiden sålde vi ackumulatortankar med tillbehör till VVS-grossister och rörinstallatörer.

1984 startade samarbetet med HS Tarm A/S, idag BAXI A/S, som är Nordens största tillverkare av värmepannor och fjärrvärmecentraler för villabruk. Produktsortimentet utökades därmed med värmepannor.

1987 förvärvade BAXI A/S en minoritetspost av aktierna i BAXI AB som ett led i ett utökat samarbete. Försäljningen av värmepannor har hela tiden ökat och representerar idag ca 80 % av omsättning och utgör basen i företaget.

Sedan 1 januari 1995 är BAXI AB ett helägt dotterbolag i BAXI A/S. BAXI A/S ingår i sin tur i BAXI Group Ltd, Europas tredje största koncern för villavärmepannor med tillverkning i Danmark, England, Tyskland, Frankrike och Italien.

Det stora språnget i företagets utveckling kom 1986 när den nyutvecklade vedpannan Solo Plus introducerades på den svenska marknaden. Denna vedpanna tog stora marknadsandelar och idag är företaget marknadsledande på vedpannor i Sverige med en marknadsandel på över 20 %. BAXI AB har med tiden främst blivit känt för sina vedpannor av högsta kvalitet och en hög servicenivå.

Behöver ni hjälp i ert val av panna mm, så läs mer under val och dimensionering på hemsidan eller kontakta oss. Under systembeskrivningar på vår hemsida finner ni ritningar över några typer av kompletta anläggningar. Där syns vilka komponenter som bör ingå och hur rördragningen bör se ut.

För er som skall investera i en helt ny komplett vedanläggning s har vi försökt att förenkla genom att erbjuda tankpaket i olika storlekar. Tankpaketen är kompletta med ackumulatortank, expansionskärl, laddpaket och diverse tillbehör. Genom att välja lämplig panna och tankpaket så får ni ett rekommenderat ca. pris på er framtida anläggning, dock ej inberäknat arbete,shuntautomatik och rör. Det exakta priset offereras av en installatör.

Vi säljer produkter s som vedpannor, pelletspannor, pelletsbrännare samt pelletskaminer.

Besök gärna vår hemsida för mer information om våra produkter: http://www.baxi.se

 

Installationsdata Solo Innova
Längd (djup) A mm 907 1188 1188
Bredd B mm 584 584 694
Höjd C mm 1375 1375 1375
Höjd, rökstuds D mm 1425 1425 1425
Vikt, tom kg 455 505 550
Vatteninnehåll liter 100 130 180
Rökstuds,utv.diameter Ø mm 149 149 149
Rek. ack.tanksvolym *) liter 1800 2500 3400
Teknisk data Solo Innova
Värmeeffekt kW 20 30 50
Eldstadsdjup mm 379 550 550
Volym, vedmagasin liter 100 135 185
Vedlängd cm 33 50 50
Veddiameter, barrved max. cm 10 10 10
Veddiameter, lövved max. cm 15 15 15
Provtryck, panna bar 4,5 4,5 4,5
 • Clean Burn Trading AB
 • Produkter
 • Fakta / Exempel
Hos Clean Burn hittar du dom speciella alternativen för uppvärmning. Vi är specialister på uppvärmning med spannmål, pellets och det vi kallar för allolja!
I produktsortimentet hittar du LING-pannan som har blivit ett begrepp när det gäller spannmålseldning. En LING spannmålspanna kännetecknas av enkel robust konstruktion med förhållandevis lite skötsel och mycket bra verkningsgrad.

Vi har i tillägg förmodligen marknadens vidaste tillbehörsprogram med pannstyrningar, ackumulatortankar, varmvattenberedare, askutmatning, bränsletransportsystem med cyklon (dammsugning av bränsle) mm.

Besök gärna vår hemsida för mer information om våra produkter: http://www.cleanburn.se
LING 25
...kommer som en komplett enhet med brännare och magasin. Självklart är det smartare att köpa en komplett panna än att försöka lura sin gamla ved- eller oljepanna att elda spannml.

Med vår Lambdasondstyrning slipper du själv ställa in pannan för optimal förbränning. Styrningen är egenutvecklad efter kunders önskemål för att förenkla spannmlseldning, men ger ocks stora fördelar vid pelletseldning.
Pannan har stående tuber, så att eventuell flygaska inte täpper igen rökgngarna. Pannorna levereras med sotviska. Bränslematningen sker med undermatning så att det nya bränslet tvingar askan att falla ner i den väl tilltagna askldan. Pannan behöver ingen askutmatning då asklådan rymmer hela 27 liter. Pannorna kommer vid leveransen med två askldor för smidigare hantering. Det så vanliga fenomenet sintring minimeras genom god förbränning i en LING 25. Ett väl tilltaget sprinklersystem gör att din säkerhet inte står på spel. Pannorna kan levereras med magasinet monterat till höger eller vänster.
Teknisk data  
Pannans mått L, B, H mm. 1410x834x1418
Vikt Kg 340
Bränslemagasin volym Liter 160
Vattenvolym Liter 85
Asklåda volym Liter 27
Diameter rökrör mm. 145
Pannvatten arbetsövertryck bar 2,5
Provtryck bar 4
Rek. skortstensdrag Pa 10-20
Rekommenderad driftstemp. 65-80
Röranslutning Tum 1½”
Elektrisk anslutning 230V
Elektrisk säkerhetsklass IP20
Max effekt havre kW 18
Max effekt träpellets kW 22
Reglerbar effekt kW 2,7-22
Bränslematning max Kg/h 5,5
Temperatur rökgas C° 145-210
Bränslestorlek mm. 5-25
 • Effecta
 • Produkter
 • Fakta / Exempel
Vi har gedigen kunskap om vad det innebär att värma upp småhus. En erfarenhet vi mer än gärna omsätter från tanke till praktisk handling.

Vi utvecklar och tillverkar våra produkter i Sverige vilket borgar för yppersta kvalitet och driftsäkerhet. Vr strävan är att göra så underhållsfria produkter som möjligt och samtidigt ge dig som användare trygghet när du använder ditt värmesystem.

Idag består vårt sortiment av vedpannor, pelletspannor, pelletsbrännare, ackumulatortankar, solfångare, kompletta system
och kringutrustning till dessa.

Teknik & Miljö
Att värma sin bostad med energikällor som har liten miljöpverkan, som ved eller pellets, anser vi vara resurssnl uppvärmning. Att använda sig av solens energi med effektiva solfngare är genialt.

Vår absoluta övertygelse är att vi mste värna om vr miljö och satsar därför all kraft på att kunna leverera moderna, bekväma och kretsloppsanpassade helhetslösningar som är enkla att komplettera efterhand.

Besök gärna vår hemsida för mer information om våra produkter:
http://www.effecta.se
Installationsdata :
Djup: mm 700
Bredd: mm 700
Höjd: mm 1300
Vikt: kg 140
Golv centrum rökrör: mm 1.500
Rökstos: A? mm 150 x 150
Elanslutning: volt 230
Min skorstensarea: A? mm 125
Min undertryck i skorsten: mm vp 1.0
Standardutrustning:
Avtappningskran
Sotningsredskap
Rökrör med sotlucka
Rökgastermometer
Utrustning Effecta Pellets 200 VVE
Varmvattenslinga
Elpatron 6 eller 9 kW
Elanslutning elpatron: 380 volt
Shuntventil
Effecta Pellets 220/420  
     
Höjd 1460/1640 mm
Djup 700/800 mm
Bredd 700/800 mm
Vikt 160/240 kg
Max Arbetstryck 1,5 bar

Rökrörsvinkel

150X150 mm
Rökstos 130/140 mm
Golv centrum rökrör 1630/1800 mm
Vattenvolym 200/320 liter

Min skorstensare

125/150 mm

Eldstadsdjup

450/550 mm

Eldstadshöjd

550/650 mm

Elanslutning

230 VAC

Min undertryck

1,5 /vp

Garantitid

5 r
Verkningsgrad (SP)  90 %

Max effekt

25/50 kW
   
(Effecta lämnar 5 års garanti.)  
 • EXHAUSTO AB
 • Produkter
 • Fakta / Exempel

EXHAUSTO AB etablerades i Sverige 1975 och är sedan 1992 ett helägt dotterbolag till EXHAUSTO International A/S. Vi har genom åren byggt upp en gedigen erfarenhet inom ventilations- och rökgasteknik. Vår erfarenhet berör bl.a. områdena bostadsventilation, komfortventilation för lokaler samt att skapa rätt drag i skorstenar.

Vårt mål är att vi skall vara kända för att ha en hög servicegrad och kvalité på de produkter och lösningar vi tillhandahåller, samt att vi uppfyller högt ställda krav på låg energiförbrukning och låg miljöbelastning. Vår höga moral innebär att vi aldrig skall konkurrera med våra kunder så som entreprenörer eller konsulter.

EXHAUSTO AB har sitt huvudkontor centralt placerat i Mariestad. Här finns även vår kunniga support- och servicepersonal. Våra produkter levereras direkt från fabriken i Danmark med mycket korta leveranstider. Vi har försäljningskontor lokalt placerade i hela Sverige.

EXHAUSTO AB har förutom den centrala servicefunktionen i Mariestad samarbetsavtal med externa serviceföretag. Serviceföretagen är placerade runt om i landet och har personal som deltager i den av oss genomförda löpande utbildningen.

Skorstensdragteknologi

EXHAUSTO producerar och marknadsför kompletta rökgassystem. Systemen består av rökgasfläktar med tillhörande automatik och säkerställer effektivt drag i skorstenen, så hela värmeanläggningen fungerar optimalt. Vårt produktprogram kan lösa alla problem med skorstensdrag och vi levererar bl.a. system för följande:

 • Spisar och braskaminer
 • Pannor för fastbränsle, olja eller gas
 • Pannanläggningar, där flera pannor anslutits till samma skorsten

Besök gärna vår hemsida för mer information om våra produkter: http://www.exhausto.se

Det finns rökgasfläktar med olika kapacitetsomrden som täcker alla behov. Frn mindre eldstäder i privata hem till större industrianläggningar.

Systemen för gas är uppbyggda med egen säkerhetsutrustning, och bde rökgasfläktar och systemlösningar är utförligt dokumenterade enligt gällande normer.

 • Trebema
 • Produkter
 • Fakta / Exempel

Trebema startade sin verksamhet 1974 och är verksamma inom värme och vatten. Bland Trebemas kända varumärken märks Calmarpannan, Aqua kalklösare och Handy duschsystem. Trebemas produkter finns idag i mer är 20 länder.

Våra kännetecken under de gånga åren har varit snabba leveranser, hög produktkvalitet, kompetent personal och en välskött service. Våra visioner för framtiden är många. En sak som ständigt är helt klar är att vi erbjuder marknaden kloka produktlösningar inom mnga energislag och har ett produktsortiment i frontposition med priser som tilltalar en smålänning.

 

Sänkt dina värmekostnader - Installera Pannor, Ackumulatortankar, Solenergi mm frn Trebema.
- Hög kvalitet och verkningsgrad.

- 4å rs garanti på alla pannor och kalklösare.

-Enkelt underhåll

- Alltid konkurrenskraftiga priser

- Miljögodkännande

- Mångårig kompetens

-Svensk tillverkning

Besök gärna vår hemsida för mer information om våra produkter: http://www.trebema.se
Calmar Pannan Ved 33 för villor är en effektiv vedpanna med 91% pannverkningsgrad.
Konstruerad enligt gällande miljökrav från Boverket,
BFS 1993:57, med ändring BFS 1998:38.
EU-godkänd
SP-godkänd
OGC-tal vid 10% O2 = 42 mg (normvärde max 150 mg)
Funktion: Pannan har trestegsförbränning
Steg 1:Veden, 0,5 m, förgasas i vedmagasinet
Steg 2: Slutförbränning sker när den heta rökgasen passerar keramikens sekundärluftskanaler och"blålågeförbränning" uppstår. Temperaturen är nu 900-1000 grader.
Steg 3: Rökgasen pressas nu mot en värmesköld i pannans botten som sedan sprider gasen utmed pannans botten och sidor. En effektiv värmeöverföring sker via de vattenkylda konvektionsytorna. En sista värmeöverföring sker i pannans bakdel. En optimal förbränning har skett och rökgasernas temperatur är ca 200 grader när dessa lämnar pannan.
Fakta:
Effekt kW 25-40
Vedmagasin liter 120
Rek.acktank liter 1000-2000
Uppvärmningsyta m2 80-200
Vedlängd cm 50
 • Stora Enso
 • Produkter
 • Fakta / Exempel

Det finns bara fördelar med att välja pellets från Stora Enso.

Tillförlitlighet från Europas främsta träexpert.
-Produktionsenheter med den främsta tekniken inom pelletstillverkning.
-Toppkvalitet utan tillsatser.
-Support och information direkt från tillverkaren.
Stabilitet genom effektivitet.
-Stora Enso tar hand om hela kedjan - från råmaterial till leverans. Det ger optimerad produktion och logistik.
-Hållbarhet på naturens egna villkor.
-Naturlig och förnyelsebar råvara.
-Koldioxid-neutral uppvärmning och minimalt restavfall.

Vi hämtar vårt råmaterial från våra egna sågverk och tillverkningen sker i integrerade, helt nya Stora Enso-anläggningar. Allt för att minimera onödiga transporter. Med andra ord, vi erbjuder inte bara ett bränsle som är högeffektivt och miljövänligt utan också ett som är kostnadseffektivt och pålitligt. Det ger enkel och bekväm uppvärmning. Snabbt och enkelt att beställa – var du än befinner dig. Vi ansvarar för hela kedjan från råvara till leverans.


Besök gärna vår hemsida för mer information om våra produkter: http://pellets.storaenso.comPellets görs av biprodukter från sågverken. Vi hämtar vårt råmaterial från våra egna sågverk och tillverkningen sker i integrerade, helt nya Stora Enso-anläggningar. Allt för att minimera onödiga transporter.

Endast sågspån, torrflis och kutterspån används vid tillverkningen av Stora Enso Pellets. De innehåller inga bindemedel eller tillsatser. Därför är de extremt energirika och ger bara en liten andel aska.

Våra pellets har bra egenskaper inte bara vad gäller energi utan också vad gäller miljön: Du får lika mycket värme från ca två kilo Stora Enso Pellets som från en liter olja. Men, till skillnad från oljan är pellets koldioxid-neutralt. Det betyder att de vid förbränning släpper ut exakt lika mycket koldioxid som lagras i träden under dess uppväxt.
 • Lantmännen Agroenergi
 • Produktion
 • Fakta / Exempel

Lantmännen Agroenergi AB
Lantmännen Agroenergi tillverkar, förädlar och säljer pellets, pulver, briketter, loggs och salixflis, så kallade fasta biobränslen. Bränslet produceras i våra egna anläggningar i Sverige och Lettland och säljs till värmeverk, närvärme-centraler, kommersiella och industriella fastigheter samt villakunder. Vi har även en växande gränsöverskridande handel av biobränslen med kontrakterade samarbetspartners.

Lantmännen Agroenergi växtförädlar även salixsorter och är världsledande i utvecklingen av en allt lönsammare salixodling. 

Rvara frn skog och ker
Våra bränslen kommer från basnäringarna skog och jordbruk. Allt är rena naturprodukter- lagrad solenergi som ingår i det naturliga kretsloppet. Råvaran - sågspån och kutterspån - kommer från träindustrin och är utan tillsatser.

ISO certifierade
Lantmännen Agroenergi är certifierat enligt kvalitetslednings-system ISO 9001 och miljöledningssystem ISO 14001. 

Marknadsledande
Vi är marknadsledande i Sverige och har norra Europa som vr huvudmarknad. Vi är en del av Lantmännen och är cirka 130 kunniga medarbetare som omsätter ca 900 MSEK.
All vr verksamhet präglas av ansvar för människor och
miljö i kommande generationer.

Dotterbolag
SBE Latvia Ltd, Lettland: producerar pellets huvudsakligen för export till övriga Europa.

Lantmännen Renewable Fuels, Storbritannien: försäljning p den engelska marknaden.

Vårt varumärke Agrol

Under vrt varumärke Agrol terfinns Värmeloggs, Värmepellets, Värmebriketter, pulver och Salixflis.

Produktion
Vi gör det mesta själva. Eftersom vi har så stor erfarenhet.

Det var vi som började med pellets och biobränsle i stor skala i landet. All den erfarenheten plus ansvaret vi har som marknadsledare, gör att vi inte viker en tum på kvalitet och leveranssäkerhet.

Vi håller vad vi lovar
Har man varit med från början blir ansvaret så mycket större. Vi använder våra 25 års erfarenheter
av biobränsleprodukter till att fortsätta utveckla både produkter och teknik. ISO-certifieringar är en självklar del i vår verksamhet och vi håller vad vi lovar: säkra leveranser från våra egna åtta fabriker eller från någon av våra kontrakterade samarbetspartners.

Fler fördelar med någon som varit med från början

 • Väl beprövad logistik = leveranssäkerhet
 • Kvalitets- och mijöcertifierade
 • Återvinner spillvärme till fjärrvärme
 • 8 egna produktionsanläggningar
 • Landets största bulkbilsflotta

  Besök gärna vår hemsida för mer information om våra produkter: http://www.agroenergi.se

Fakta
Lantmännen Agroenergi tillverkar, förädlar och säljer pellets, pulver, briketter, loggs och Salix.

Våra naturprodukter är alla förnybara och beståndsdelar i det naturliga kretsloppet. Det innebär att du får din värme och energi idag ?? utan att riskera kommande generations behov.

Råvaran till produkterna utgörs av sågspån och kutterspån. Inga bindemedel, träets eget lim, lignin, gör att produkten håller ihop.

Bränslet produceras mestadels i egna anläggningar i Sverige och Lettland och säljs till värmeverk, närvärmeverk, kommersiella och industriella fastigheter samt villakunder.

Kvalitet och miljöledingssystem 
Kvalitetsledningssystem ISO 9001 sänker kostnaderna och ger nöjda kunder.

ISO 9001
För att uppfylla kundernas förväntningar på leveranser, dokumentation, service m.m sker arbetet på Lantmännen Agroenergi enligt kvalitetsledningssystem ISO 9001.

ISO 14001
Lantmännen Agroenergi var ett av de första företagen med certifierat miljösystem enligt ISO 14001. I företaget besjälas bde ledning och anställda av en djup inre övertygelse om miljöskydd och varaktig utveckling. Belastningen p miljön vid framtagning av förädlat trädbränsle är ringa, men gr änd att minska. De stora miljövinsterna ser man om trädbränsle sätts i relation till annan energiproduktion.


 • Extuna
 • Produkter
 • Fakta / Exempel

FÖRETAGET AB Extuna grundades 1964 i Borlänge av Börje Sjölin och Ingemar Olsson. Företaget tillverkade oljebrännare för villamarknaden. Lars Åke Andersson startade tillverkning av värmepannor i liten skala 1971. Med tiden växte efterfrågan och 1973 började Lars Åke sälja pannorna med Extunas oljebrännare. 1974 fick Lars Åke ett erbjudande om att köpa Extuna, vilket han gjorde 1975 och därmed fick värmepannorna namnet Extuna. All verksamhet flyttades till Falun.

1980 byggdes en ny och modern verkstadslokal på Ingarvets Industriområde i Falun. 1981 startade tillverkning av egen keramik.
1981 började de första testerna av våra keramiska vedpannor.
1982 installerades en provserie av 10 st keramiska vedpannor för test i villor. 1983 började tillverkningen av silo och cisterner för industrin.
1984 genomförde Statens Provningsanstalt den första miljöprovningen av vedpannor. Extuna var en av fyra tillverkare som blev godkända.
1986 tillverkning av oljebrännare upphör.
1994 startades tillverkning av rostfria material i större skala och maskiner för ändamålet inköptes.
1995 startade tillverkningen av KREMA-ugnar, krematorieugnar för djurkroppar.
2001 såldes företaget till Lars-Åkes son, Torbjörn Andersson.
2008 såldes företaget till Marit Andersson och Peo Persson och bytte namn till Extuna Produktion AB
HOS OSS ÄR ALLA UNIKA!!!
Ja, det är faktiskt sant. Till oss kommer just Du som har egna unika behov och önskemål, vilka vi försöker möta med att tillverka skräddarsydda produkter som passar just Dig.

Med utgångspunkt från din beställning måttas och ritas just din panna/tank som sedan blir din Unika värmekälla .

För att klara detta finns hos Oss kunnig personal som arbetar för att sätta dina behov i centrum och med gamla beprövade svetsmetoder tillverkar vi dina produkter med lång livslängd,och god kvalitet, som både Du och vår miljö mår bra av.

Även Du som inte har några speciella önskemål, utan kanske bara önskar en svensktillverkad produkt i standardutförande är varmt välkommen hos Oss.

Besök gärna vår hemsida för mer information om våra produkter: http://www.extuna.se
PV 20/PV 30
Extuna PV 20/PV 30 är en liten och smidig villapanna för eldning med pellets/olja/ved eller el. PV 20/PV 30 har små yttermått och tar liten plats trots att den är en riktig ”allbränslepanna”.

PV 20/PV 30 har en rymlig eldstad för pelletseldning. Roster är standard för vedeldning. Rejäla luckor som sotas framifrån gör skötseln mycket enkel. Alla anslutningar och luckor nås framifrån, vilket innebär att PV 20 – 30 kan monteras i trånga utrymmen.

Varmvatten värms i en väl tilltagen 12 m kammflänsslinga som ger gott med varmvatten.

Shunt, dragregulator, hydrotermometer, motdraglucka och svängbar rökstos är standard. Andra rökstosanslutningar finns som alternativ. Dubbla elpatronsuttag för ev komplettering med elpatron.

PV 20/PV 30 kan beställas med större lucka för anpassning av olika fabrikat av pelletsbrännare. Luckans utformning se bild av modell V 202 K UB. För att erhålla en effektiv laddpanna att eldas mot ackumulatortank, kan den beställas utan varmvattendel. Då utgår varmvattenslinga, shunt och elpatronuttag.

 • Sonnys Maskiner AB
 • Produkter
 • Fakta / Exempel
Familjeföretaget Sonnys Maskiner AB, grundat 1974, har sitt säte i Grästorp - Västergötland.
Vårt huvudsakliga arbetsomrdet är tillverkning och försäljning av maskiner för mindre
och medelstora jordbruk.  Vi importerar och exporterar även varor inom detta område.
Våra utländska kunder och leverantörer återfinns främst i Danmark, Norge, Finland, Island, Slovenien,
Scottland, Estland, Lettland och Canada.
Vr brännare som är en multistoker klarar dessa bränslen:
Spannmål såsom havre, korn, vete m fl.
Pellets Flis Sgspån Avrens m.m.

Besök gärna vår hemsida för mer information om våra produkter: http://www.sonnys.se
Stoker för eldning av spannmål,såsom havre,vete,korn,majs mm samt träpellets,flis,såg-/hyvelspån mm.Stokern kan beställas med manöverskåpet på såväl vänster som höger sida,eller som bilden visar,på bakre sidan av behållaren.

Denna svensktillverkade stoker går att koppla till deflesta i dag förekommande pannor,såsom ved elleroljepanna.Stokern är försedd med en kraftig omrörare som säkrar materialtillförseln till matarskruven.Denna transporterar bränslet till det keramiska förbränningsrummet.Styrsystemet består av standardindustri-PLC som styr såväl lufttillförseln som inmatarskruven,vid såväl kontinuerlig drift som under hållseldning. Styrsystemet skall anslutas till pannans termostater. Den är försedd med tre olika och inbördes oberoende säkerhetssystem.
1.Om behållarens lock öppnas stannar stokern.
2.Om stokern dras ifrån pannan stannar den
3.Om bakbrand skulle inträffa,öppnas vattenbehållaren och släcker elden. Vattenventilen är oberoende av strömförsörjning.
Bränslebehållare liter 200,240,600
Anslutning Volt 380 (220)
Förbränningstemperatur c:a 1200 C°
Effekt Pellets kW 32/65/95
Effekt Flis kW 32/65/95
Effekt Havre kW 18/35/80
Effekt Korn kW 10/25/50
Effekt Vete kW 8/15/35
Rekommenderat Drag / mm vp 1,0-1,5
Funktion
Bränslet i behållaren matas med en matarskruv,som är placerad i behållarens nedre del,in till det keramiska förbränningsrummet,där förbränningen sker vid en temperatur av c:a 1200 o C.Förbränningsgaserna leds in i den tilldockade pannan.Behållaren är försedd med en roterande omrörare som säkerställer att bränslet når matarskruven så länge det finns bränsle i behållaren.Automatisk påfyllning av behållaren kan ske med särskild utrusning.(Tillval) Standardomröraren kan bytas ut mot en knivomrörare vid eldning av bränslen som fuktig hyvelspån mm.
Installationkrav
Installation skall ske enligt gällande regler . Stokern skall placeras i en ren och torr lokal. Maskinen skall anslutas till 380 volt växelström ,med jordad anslutning. Pannan som stokern kopplas till skall ha 3 termostater (drifttermostat,maxtermostat, rökgastermostat) Pannan skall ha ett drag på 1,0-1.5 mm vp . Plats för aska skall finnas i panan annars måste en automatisk askurmatare installeras. Spannmålen skall ha en fukthalt på ca 13-18%.
 • Mollepannan AB
 • Produkter
 • Fakta / Exempel
Mollepannan AB är ett företag som satsar på vedeldning samt pelletseldning på den svenska marknaden. Vi säljer vedpannor, pelletspannor och pelletsbrännare.

Vedpanna med keramisk underförbränning

Förbränningen sker i två steg. I första steget förgasas bränslet som sedan slutförbränns i en efterförbränningskammare. Detta utrymme är inklätt med keramik vilket möjliggör en arbetstemperatur på ca: 1000 grader. Tack vare denna höga temperatur nås en optimal förbränning och ett minimum av föroreningar. Pannan är toppmatad och det stora vedutrymmet kan användas maximalt. Underförbrännning innebär att veden förbränns underifrån, en betydelsefull egenskap som ger en jämn och störningsfri förbränningsprocess. Mollepannan har en väl genomtänkt konstruktion som grundar sig på att pannan fungerar bra med "självdrag".

Besök gärna vår hemsida för mer information om våra produkter: http://www.mollepannan.nu

Miljögodkänd
Molle 35 är testad och godkänd av Sveriges Provnings- och Forskningsinstitut. Pannan uppfyller därmed alla miljökrav från myndigheternas sida, krav som är till för att slå vakt om vår miljö och vår natur. Testen är viktig för dig som köpare. Det bevisar inte bara att pannan är skonsam mot miljön. det bevisar även att vårt eget utvecklingsarbete resulterat i en mycket tillförlitlig och bra värmepanna, något som du kommer att ha mycket glädje av i framtiden.
Fakta:
Effekt (kW) 30-45
Elpatron kW(tillbehör) 6
Elpatron kW(tillbehör) 9
Vedvolym (liter) 106
Pannverkningsgrad (%) 75
Plåt tjocklek mm 4
Vattenvolym liter 105
Installationsdata: -
Skorstenslängd: min. 6 m
Vikt ca: 500kg
Bredd mm 720
Djup mm 1040
Höjd mm 1070
 • Ing.firman Hans Koolman AB
 • Produkter
 • Fakta / Exempel

Företaget startades 1989 i Lerum av Hans Koolman.
Han började sin bana som konsulterande ingenjör och
arbetat som sdan i ca 10 r. Senare arbetade han som
regionsanvarig säljare inom energi och VVS.
(för bl.annat Billman Regulator och BR-Automatikprodukter)

Affärsiden var att åstadkomma en ekonomisk och säker
förbränning av fasta bränslen. Många bränder hade uppstått
till följd av att rökgastemperaturerna varit alldeles för höga.

Vårt samarbete med Länsförsäkringar inleddes 1991
i syfte att förebygga brandskador.
Det har varit och är mycket framgångsrikt.

Numera pågår stort projekt i Bergslagen där alla pannrum på
skorstensfejarmästarnas förslag inspekteras och utrustas
med dragbegränsare och rökgastermometer.
Syftet är  att motverka bränder som kan uppstå genom
för höga rökgastemperaturer.

LF-Bolagen i Västerbotten, Gävleborg m.fl står i tur.

Nu har Hans Koolman AB även energirdgivning för att
hjälpa människor att uppn den optimala förbränningen
oavsett vilket bränsle man än använder sig av.
Vi är dock specialiserade på dragreglering inom
omrdet från 10 - 1000 kW

Ingenjörsfirman Hans Koolman AB är generalagent i Skandinavien och Baltikum för det tyska företaget Kutzner + Weber GmbH
samt representerar Carl-Scheich GmbH i Sverige,
som är tillverkare av termometrar.

Skorstenens funktion är beroende av väderleksförhllandena och av kapaciteten
på värmeanläggningen. Båda dessa faktorer påverkar draget.
En nödvändig förutsättning är därför att skapa ett konstant drag i skorstenen för
att få en ekonomisk och enhetlig förbränning.
Detta är givetvis viktigt vad gäller nya skorstenar, men kanske i ännu viktigare
när man skall anpassa ny utrustning till gamla skorstenskanaler.

Dragbegränsaren (Motdragsluckan) anpassar skorstenen, inom dess givna
gränsvärden, till värmeanläggningens kapacitet och ger följande fördelar:

 • Konstant drag under pågende förbränning
 • Förenklad uppstart av luftdrivna brännare
 • Smidigare integrering av den gamla skortenen med den nya värmeanläggningen
 • Borttagning av fukt i skorstenen som uppstr vid perioder av stillestånd.

Vid dessa tillfällen är en dragbegränsare (motdragslucka) oöverträffad i
effektivitet.

Dragbegränsaren (Motdragsluckan) kan monteras i skorstensväggen, eller i
närliggande rökrör utan att den tar för stor plats.
Kontakta en återförsäljare eller din sotare för vidare information.

Besök gärna vår hemsida för mer information om våra produkter: http://www.koolman.se

SID Dragbegränsare enligt DIN.4795 Minskar brandrisken. Sänker rökgastemperaturen. Vädrar och uttorkar skorstenen. Spar bränsle. Håller draget konstant på inställd niv.
Kutzner+Weber/KW Z 150
Tigerholm representerar tyska Kutzner+Weber inom Skandinavien, Europas ledande tillverkare inom avgastekniska produkter. Med Kutzner+Weber kan vi erbjuda ett heltäckande program av högkvalitativa dragluckor för effekter ända upp till 1 MW.
 • Termoventiler AB
 • Produkter
 • Fakta / Exempel
Välkommen till Termoventiler!

"Kedjan är inte starkare än..."
När en kund investerar i en ny panna och tank är det lite som att ingå ett äktenskap. En panna byter man inte varje dag. Lika viktigt som att pannan håller i kanske 20-25å r är att hela anläggningen fungerar optimalt under sin livslängd. Det gör den bara om rätt laddningskoppel, shuntautomatik, pumpar, ventiler, rördimensioner och installationsmetod används. Alla "länkar" måste vara lika starka.
Några exempel på vad vi säljer i vårt produktsortiment!
Laddomat? 21

För laddning med "ren" vedpanna till komplett tank, försedd med varmvattenberedare och shunt till värmesystemet. Laddomat 21 gör att pannan snabbt når ca 80° C arbetstemperatur. Därefter sker överladdning till tanken med hög jämn temperatur.
Det som ger Laddomat 21 den mest uppskattade egenskapen är den inbyggda automatiska strypningen av internflödet.
Denna strypfunktion ser till att hela tanksystemet blir fulladdat.
Efter avslutad eldning tar Laddomat 21 tillvara p en del av eftervärmen i panna och glödbädd genom att det heta vattnet i pannan förs över med självcirkulation till tanken.
Energin hamnar i tanken i stället för i skorstenen.
Den inbyggda backventilen med extra stort genomlopp laddar tanken vid strömavbrott.
Den öppnar automatiskt och för över pannvärmen med självcirkulationskraften.
De extra stora öppningarna i kulventilerna bidrar till den goda självcirkulationen.


Thermomatic CBJ
Villavärmereglering

ThermOmatic CBJ är en elektronisk shuntautomatik för vattenburna radiator- och golvvärmesystem. Den består av motor med inbyggd microprocessorbaserad reglercentral. Reglercentralen har tre lampor som indikerar när den öppnar och stänger, när den nått ändläge samt vid givarfel.
Den har rums- och framledningsgivare vars signaler behandlas i microprocessorn.
De enda inställningar som behöver göras är val av innetemperatur och maximal framledningstemperatur.
Installation görs enkelt med universell montagesats som passar alla vridande shuntar som öppnar på ett kvarts varv (90°). Behörig elinstallatör behövs ej då nätanslutning görs med
24 V nätadapter som har 5 m anslutningssladd.
Inkoppling görs snabbt och felfritt med bipackad 25 m 2-ledarkabel.Besök gärna vår hemsida för mer information om våra produkter: http://www.termoventiler.se
Laddomat21  
För laddning med "ren" vedpanna till komplett tank, försedd med varmvattenberedare och shunt till värmesystemet. Laddomat 21 gör att pannan snabbt når ca 80° C arbetstemperatur. Därefter sker överladdning till tanken med hög jämn temperatur. Det som ger Laddomat 21 den mest uppskattade egenskapen är den inbyggda automatiska strypningen av internflödet. Denna strypfunktion ser till att hela tanksystemet blir fulladdat. Efter avslutad eldning tar Laddomat 21 tillvara på en del av eftervärmen i panna och glödbädd genom att det heta vattnet i pannan förs över med självcirkulation till tanken. Energin hamnar i tanken i stället för i skorstenen. Den inbyggda backventilen med extra stort genomlopp laddar tanken vid strömavbrott. Den öppnar automatiskt och för över pannvärmen med självcirkulationskraften. De extra stora öppningarna i kulventilerna bidrar till den goda självcirkulationen.
 • VedSol AB
 • Produkter
 • Fakta / Exempel
Ved & Solteknik AB ( VedSol AB ) har anor sedan 1909, då företagets huvudversamhet var svets- och plåtslageriarbeten. Under alla år har företaget svarat för svets- och reparationsarbeten vid olika stålverk.

Under 1980-talet monterade Vedsol ett stort antal solvärmeanläggningar till hotell på Kanarieöarna. VedSol är ett av de ledande företagen i Sverige vad gäller utveckling av värmepannor för biobränslen.

Ved & Solteknik AB har under de senaste 15 åren samarbetat med två av de ledande pannfabrikerna i Europa för att tillsammans med dem utveckla ”spetsprodukter” för den Nordiska marknaden. Vedsol AB tillverkar ofta prototyper, medan våra samarbetspartner är ledande inom produktionsteknik och design.

Våra pellets- flis- och spannmålspannor, Combifire och Triplomat N finns från 20 – 580 kW och är godkända av SAQ.

Combifire är avsedd för villor, medan Triplomat N passar till större fastigheter.

Samtliga P-märkta pelletsbrännare för villor är testade hos Sveriges Provningsinstitut ( SP ) mot vår Combifire.

De brännare vi valt att marknadsföra tillsammans med våra pannor är:
Pelletsbrännaren IWABO Villa-S, som tillverkas av Naturenergi i Kilafors. Naturenergi har 40 års erfarenhet av uppvärmning med biobränsle. ( flis och pellets )

Pelletsbrännaren Jan fire flex-a, som tillverkades av Janfire i Åmål.

Besök gärna vår hemsida för mer information om våLra produkter: http://www.vedsol.com

Gaselle
Vår populära Gaselle 25 har moderniserats på en rad punkter. Den har fått sugande fläkt och direktspjället har försvunnit. Pannan har fått ett luftspjäll i fronten och fläkten har placerats i en box bakom pannan. I övrigt har den samma kraftiga konstruktion som föregångaren med 8 mm plåt i alla varma ytor.

Rosterytorna är av gjutjärn, som Gasellepannorna haft under många år.

Standardutrustning: Sotningsredskap, rökrör rakt 500 mm, turbulatorer, drifts- och skötsel- anvisningar.
Gaselle 25 Gaselle 35
Rek. tankvolym: 1000-1500 l
Vedvolym: 84 liter
Vedlängd: 40 cm
Rek. tankvolym: 1500-2000 l
Vedvolym: 100 liter
Vedlängd: 50 cm
 • Gotfire
 • Produkter
 • Fakta / Exempel

Välkommen till GOTFire

GOTFire eldningssystem har utvecklats och tillverkas av Br Wimans Mekaniska Verkstad AB. Företaget grundades 1962 av Lars Wiman och drivs sedan 1991 av sönerna Anders och Ola, med hemvist i Vänge på mellersta Gotland.

Företaget tillverkar flisbrännare, flistransportörer samt flisförråd. All produktion och utveckling sker inom företaget där ledordet i processen är säkerhet, både gällande brandskydd och driftsäkert. Utvecklingen av nya produkter sker kontinuerligt för att möta kundernas önskemål på eldningssystem som är lätta att installera och utföra service på. Affärsidén är att tillhandahålla tekniskt innovativa biovärmeprodukter av hög kvalitet och med enkelt handhavande.

Biobränsle har alltid varit ett tydligt inslag i verksamheten, vilket har gett oss mångårig erfarenhet inom fliseldning. Företaget är just nu inne i en expansiv fas då efterfrågan av biovärme har ökat.

GOTFire eldningssystem har utvecklats för att möta kraven på lägre utsläppsnivåer av miljöpåverkande ämnen. Brännaren uppfyller med god marginal Boverkets utsläppskrav enligt tester gjorda hos bioenergikonsulten ÄFAB.GOTFire - Flisbrännare

GOTFires flisbrännare är en produkt som med sin utomordentilga förbränningsteknik och servicevänlighet tillgodoser marknades önskan om bra och pålitliga uppvärmningssystem. GOTFires flisbrännare har en tändande och släckande funktion vilket för att de kan eldas året runt utan de vanliga problem som är förknippade med andra typer av fliseldningssystem. Eldningsförloppet är övervakat av ett fotomotstånd (fotocell) för att säkerställa ett bra tändningsförfarande och ett säkert driftläge. Eldningssystemet med flisbrännare och flisförråd kan utrustas med flera av varandra oberoende säkerhetslösningar. Säkerhetslösningarna utgörs av termobrytare på skruvrör, termisk vattenventil med trycksatt vattenbehållare, fallschakt mellan skruvtransportörer samt tätslutande lock på flisförråd. Säkerhetslösningarna på eldningssystemet har fått gott omdöme av försäkringsbolag

Flisförråd GOTFire

GOTFire flisprogram innehåller även hydrauliska planbottenförråd för förvaring av flis utomhus. Påfyllning av flis utförs enkelt med hjälp av en traktorlastare. GOTFire flisförråd är utrustade med deltaskrapor som styrs av hydrauliska kolvar. Skraporna matar fram flisen till skruvtransportören som är nedsänkt i förrdets botten. Skraporna borgar för en driftsäker funktion och optimal omsättning av i princip hela volymen flis.


Besök gärna vår hemsida för mer information om våra produkter: http://www.gotfire.se
GOTFire

Gotfire fliseldningssystem är anpassat för uppvärmning av bostadshus och andra lokaler med flis. Flis matas på automatiskt från ett intilliggande förråd och brännaren känner av när matningen ska ske. Den stora fördelen med Gotfires flisbrännare är att den har en tändande och släckande funktion som gör att den går att använda hela året om utan problem och hela eldningsförloppet är övervakat med ett fotomotstånd. Systemet är driftsäkert och lättskött och har en hög brandsäkerhet. Brännaren uppfyller Boverkets utsläppskrav med god marginal och alla våra brännarsystem är certifierade enligt europanorm EN 303-5. GOTFire erbjuder en helhetslösning där värmepanna, flisbrännare, flisförråd och ev kulvert ingår, men det går även bra att ansluta brännaren till en befintlig panna.

Brännarens små inbyggnadsmått gör att den är enkel att montera den på äldre typer av pannor, vilket kan vara bra om kunden har en värmepanna som kommer att hålla i många år till. Brännarens tändande och släckande funktion gör att den lämpar sig väl för montering även i varmluftspannor.
GOTFires flisbrännare är byggda för torr flis med en rekommenderad fukthalt på ca 20-30%, vilket är optimalt för att säkerställa en god funktion och stabila rökgasvärden. Brännarna rönte ett stort intresse då det visade sig att brännarna släpper ut väldigt låga miljöpåverkande ämnen under stabila former, då de testades hos energikonsulterna ÄFAB i Lidköping. Eldutrymmet är fodrat med keramiska insatser och kan enkelt bytas ut när de gamla är förbrukade.

Brännaren har elektronisk styrning med en displaymodul som placeras enligt kundens egna önskemål. Den elektroniska styrningen möjliggör många funktioner som till exempel tankstyrning, panndifferens, askutmatning och rökgasfläkt. GSM-larm och lambdastyrning kan fås som tillval. Lambdastyrningen gör att rökgasens sammansättning styr brännarens inställningar.

En av de positiva sakerna med fliseldning är att de flesta trämaterial går att använda till uppvärmning. Vissa träslag förknippas dock med större mängder restprodukter och skillnaden är relativt stor mellan barrved och lövved, där lövveden genererar mer aska. Fukthalten i träet har också stor betydelse för effektiviteten, högre fukthalt ger mindre energi då det sker en torkningsprocess innan flisen kan antändas. GOTFire rekommenderar en fliskvalitet där träflisorna har en storlek på 10 - 40 mm i träfiberns längdriktning, där enstaka bitar kan ha en maxlängd på 50 mm i fiberns riktning. Vidare rekommenderas att flisen håller en fukthalt mellan 20-30%. 1Kg flis av tall som har fukthalt 20-21% innehåller ca 3.8 kWh, som att jämföra med 1 Kg pellets som innehåller 4.8 kWh.
 • AquaSol
 • Produkter
 • Fakta / Exempel
Värmeförsörjning med sol som bas! Ekonomi - Trygghet – Miljö Aquasol erbjuder svensk teknik för svenska förutsättningar!
• Företaget grundades 1967 av
• Arne Andersson
• Traditionellt plåtslageri i grunden
• Aquasol är det enda företag i Sverige som har egen tillverkning av plana solfångare - från absorbatortillverkning till färdig produkt
• Första solfångaren utvecklades 1989
• Generationsskifte 2005
• VD och huvudägare ägare Susanne Andersson
• Butik och HK i Örebro
• 11 anställda
Målsättning
• Att tillverka, marknadsföra och sälja värmesystem med solvärme som bas.
• Att kontinuerligt utveckla produkter och produktsortiment samt systemlösningar med solvärme som utgångspunkt.
• Att erbjuda effektiva och lönsamma systemlösningar med möjlighet att ansluta solvärme till alla marknadens uppvärmnings- alternativ – från villasystem till större projekt för flerbostadshus, campingplatser etc.

Våra Solfngare
Aquasol tillhandahller kompletta solvärmesystem som vi systemanpassar ihop med alla övriga energislag på marknaden.

"Hjärtat i solfångaren är absorbatormattan"
Hjärtat i solfångaren är absorbatormattan, det är dess egenskaper som avgör hur pass effektiv solfngaren blir (dvs hur mycket energi du får ut).

Vår absorbatormatta består av heldragna kopparrör utan lödning vilket ger låg läckagerisk och ett effektivt flöde. Kopparabsorbatorn är ultraljudssvetsad utan tillsats av lod, det ger optimal hållbarhet och värmeöverföring. Vår absorbatormatta är den bästa på marknaden för solfångare byggda efter principen "plana glasade". Det visar tester gjorda av SP Sveriges Tekniska Forskningsinstitut. Testerna innebär att de är godkända vad gäller funktion, hållbarhet mm. Testerna kan rekvireras från oss.

Besök gärna vår hemsida för mer information om våra produkter: http://www.aquasol.se

Aquasol Big AR


Plansolfngare
Kraftfulla och praktiska solfngare för de med stora krav och behov.
Våra solfångare indelas i :
Aquasol Big AR, Aquasol Long AR och Aquasol New AR.
Aquasol Big AR (antireflexbehandlad)
Big är en kraftfull och praktisk solfångare för de med stora krav och behov.
Normalt indelas solfngare i moduler vars storlek bestäms av en glasruta på 2 kvadratmeter. Sedan har en solfångarlåda anpassats till ytans yttermtt, Big är en vidare utveckling av den metoden. Big byggs ihop av flera moduler till en stor enhetlig solfångare från 4.0 till 13 kvadratmeter solarea. Denna modell har flera fördelar mot det tidigare systemet med flera solfångare utplacerade för att få en önskad solarea.

Big slipper kantförluster och tätningsproblem mellan solfångarmodulerna då allt är inbyggt in en låda. Big kan placeras på det håll som passar användaren och den plats där solfångaren ska placeras bäst.
Big 4,0 - 8,6 - 13,0 går även att få som byggsats.

 • Vänertekno AB
 • Produkter
 • Fakta / Exempel
Väner Tekno AB
Väner-Teknos verksamhet startade i mitten på 1970-talet och är beläget i Tofta industriområde i Lidköping, där man disponerar ca 1100 m² verkstadsyta. Verksamheten har hittills inriktats på produktion inom finmekanik och tunnplåtsbearbetening genom tredimensionell laserskäring i 3D, 2D samt rörskärning. Väner-Teknos produktion är indelad i två huvudsegment.

•Egna produkter i form av handikapputrustning till fordonsindustrin samt arbetshjälpmedel för byggsektorn. •Legoproduktion inom finmekanik och tunnplåtsbearbetning till svenska producenter.

Sedan juli 2005 ägs Väner-Tekno av David Andrae, som inlett en omfattande satsning på utveckling av ett eget produktsortiment med varmluftpannor för fastbränsleeldning.


Varmluft direkt från ved eller pellets!

Vänerpannan är en unik, svensktillverkad varmluftspanna som eldas med ved eller träpellets. Den värmer snabbt upp stora lokaler frn 500 ml till 10000 ml och är dessutom miljögodkänd enligt SP.

Mycket talar för att bioenergi kommer att bli ännu fördelaktigare som alternativ uppvärmningsform i framtiden. Sinande oljekällor, skenande elpriser och riksdagsbeslut om krav p minskade utsläpp av bland annat koldioxid innebär i praktiken att vi i framtiden, förutom att spara energi, även måste öka vår användning av bioenergi.

Besök gärna vår hemsida för mer information om våra produkter: http://www.vanertekno.seVänerpannan är ett bekvämt och billigt alternativ för Dig som har lantbruk eller större lokaler t.ex. mekaniska verkstäder, kerier och samlingslokaler m.m. Den enkla installationen gör du i princip själv. Både investeringen och driftskostnaderna är betydligt lägre än för samma installation med olja.
Teknisk Data

Effekt 25kW
Bredd mm 600
Höjd mm 1900
Djup mm 1100
Skorstensuttag A? mm 160
ml per timma 1400
Effekt 50kW
Bredd mm 900
Höjd mm 2200
Djup mm 1250
Skorstensuttag A? mm 200
ml per timma 2500

 

Fördelar med Vänerpannan

 • Fastbränsle ca 40% av oljekostnaden
 • Helautomatisk
 • Snabb uppvärmning
 • Installera pannan själv
 • Billig investering
 • Låg driftskostnad
 • Möjlighet till flera bränslen
 • Janfire AB
 • Produkter
 • Fakta / Exempel
Välkomna till Janfire - ett modernt företag med stolta traditioner!

Janfire är specialiserade på lösningar för eldning med träpellets i såväl villor som större värmeanläggningar. Vårt huvudkontor och vår fabrik ligger i Åmål. Eldning med pellets är skonsamt för miljön.

Funktionsmässigt har Janfire utvecklat brännare sedan 1977 (först av alla) och har idag ett starkt sortiment för många ändamål.


Upplev enkelheten med våra produkter!

För oss är det självklart att leverera helhetslösningar, från pelletsförvaring till panna, med kunskap om hela systemet. Vi har kompletta lösningar för de flesta behov. En panna med pelletsbrännare ger dig ett ekonomiskt, framtidsinriktat och miljöriktigt värmesystem. Med en panna som värmekälla får du ett hälsosamt inomhusklimat med god ventilation och skönare värme.

Komplett värme med pellets och sol
Nu finns en perfekt solfångare som komplement till pelletseldningen. Janfire och Solentek AB i Gagnef samarbetar och erbjuder en komplett lösning. Kontakta din återförsäljare för mer information.

Besök gärna vår hemsida för mer information om våra produkter: http://www.janfire.com


Janfire NH har, tack vare en helt ny patenterad teknik, minst servicebehov av alla pelletsbrännare på marknaden. Brännaren är helautomatisk och självrengörande och kan köras i ett halvår i taget utan service och tillsyn (gäller tillsammans med Janfire pelletspanna). Vid montage på befintlig panna är asktömningsintervaller beroende av pannans utrymme för askförvaring. En patenterad rörlig botten i brännaren skrapar av och matar in slagg och föroreningar i pannan. Brännaren rengörs automatiskt vid panntermostatens tillslag eller vid förinställda intervaller. Snabb rengöring och upptändning medför effektiv varmvattenproduktion.

 

Ditt ’one-stop-shop’ för produkt tester, produktutveckling, utbildning och matchmaking


Kontakt info

ÄFAB (BIOENERGIKONSULTERNA)
Sockerbruksgatan 1
531 40 Lidköping

Tel: +46 (0)510- 26235
Fax: +46 (0)510- 25235

Väganvisning